Onze prestaties

DE HERVORMING VAN HET CODE VAN VENNOOTSCHAPPEN EN VERENIGINGEN

Elke bestaande non-profitorganisatie moet haar statuten aanpassen en in overeenstemming brengen.

De bestuurder had daarom zijn statuten aangepast en extern juridisch advies ingewonnen alvorens deze nieuwe versie door zijn Raad van Bestuur te laten goedkeuren.

Twee van onze advocaten hebben ieder afzonderlijk het door de cliënt overgelegde document bestudeerd. Zij maakten een twintigtal opmerkingen en suggesties, zowel qua vorm als qua inhoud. De klant heeft hiermee rekening gehouden door zijn document aan te passen alvorens het aan zijn Raad van Bestuur voor te leggen.


De weg van droom naar werkelijkheid kan lang zijn en er moesten veel stappen worden genomen.

Op vraag van de toekomstige baas heeft BSC al zijn expertise tot zijn dienst gesteld, onder meer via een marktanalyse, de voorbereiding van een businessplan, de bewustwording van de mechanismen van goed bestuur van een vzw, de ontwikkeling van de tarieven en de voorbereiding van statuten. .

Dankzij deze steun en het permanente advies van BSC, 5 maanden na de start van de missie, werd de vzw opgericht tot grote vreugde van haar baas en tot tevredenheid van BSC omdat ze hem op zijn reis kon helpen.


BIJDRAGE AAN DE LANCERING VAN EEN VZW DIE MENSEN MET VERMINDERDE MOBILITEIT DIENT.

INITIATIEF VOOR DE STRIJD TEGEN OVER-EDBT.

De GILS, Initiatievengroep voor de strijd tegen overmatige schuldenlast, is een vereniging van OCMW’s met als doel de oprichting, organisatie en beheer van een bovenlokale hulp- en sociale actiedienst in de strijd tegen overmatige schuldenlast.

“Deze samenwerking was een waar genoegen. Wij danken u voor uw deskundigheid maar bovenal voor het op de hoogte zijn van de problemen waarmee schuldbemiddelaars te maken krijgen. »


Om de digitale kloof te verkleinen wilden verschillende gemeenten de diensten van BSC inschakelen om trainingen voor senioren te verzorgen. Met een minimum aan theorie, een maximum aan praktische oefeningen en sterke begeleiding bestrijken deze trainingen zowel de wereld van Windows-pc’s als tablets en smartphones, Android en IOS.

 

 

OVERBRUG DE DIGITALE KLOOF

ONTWIKKELING EN RENOVATIE


Betreft een opvanghuis voor vrouwen in moeilijkheden, al dan niet vergezeld van kinderen.

Vanaf het bezoek van het pand vóór de aankoop tot het einde van de werken ondersteunde BSC het project bij de belangrijkste besluitvorming: analyse en vergelijking van aanbiedingen, naleving van de veiligheidsnormen, regelmatige aanwezigheid ter plaatse, financiële opvolging en ontvangst van de werken … . “tot grote tevredenheid van de directeur die profiteerde van ervaren advies”.

Een bakkerij die inzicht wilde krijgen in haar winstgevendheid deed een beroep op BSC, dat er een kantoorapplicatie voor maakte.

Vanaf het moment dat de bestelling wordt opgenomen, organiseert het de productie, distributierondes, facturatie, retourzendingen en berekent het de brutomarges per periode en klant, voor elk van zijn 300 producten.

Een dergelijke toepassing is uiteraard gemakkelijk toepasbaar voor veel commerciële activiteiten.

TOEZICHT OP HET BEHEER VAN EEN KMO: WERK IN HET BESTUUR!


BSC : IA ja, marr met l’IH

De kracht van kunstmatige intelligentie (AI) is ongetwijfeld het vermogen ervan om een ​​breed spectrum aan informatiebronnen te integreren. Een aanpak die in feite vergelijkbaar is met die van Belgian Senior Consultants, die voortbouwt op de ervaring van haar leden met dit vermogen om informatie uit verschillende bronnen te integreren.

BSC Brussels nam de tijd om zich te informeren, om zich bewust te worden van de grenzen en gevaren, maar ook van de mogelijkheden van AI. En is al van plan het voor extra taken te gebruiken:

• notulen van vergaderingen opstellen,

• aanvraagformulieren invullen,

• gegevensconsistentie garanderen,

• gevallen identificeren die dicht bij de geanalyseerde gevallen liggen…

Het doel is tweeledig: het stroomlijnen van interne processen en het versnellen van operationele taken.

Door AI te kiezen voor zijn ondersteunende taken blijft BSC Brussels zich terdege bewust van de essentiële bijdrage van andere dimensies van de menselijke intelligentie (HI), in het bijzonder emotioneel. Een dimensie die ook de ervaring van haar leden, ook van luisteren en empathie naar anderen, heeft verrijkt.